Biografie

Steef Verheijen is acteur, in 2017 studeerde hij af aan de Arnhemse Toneelschool, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

Steef speelde bij o.a. bij Toneelgroep Oostpool, NTJong en Keesen & Co en werkte samen met Joeri Vos, Nina Spijkers, Vincent Rietveld, Jeroen de Man, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Hij studeerde  af met de voorstelling NOACH en werkte samen met Enzo Coenen aan hun eigen voorstelling getiteld Het Kleine Leed, deze voorstelling was te zien op het Café Theater Festival in Utrecht.

Steef speelde in de afstudeervoorstelling Enkele berichten aan het heelal op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is te zien in de examenfilm The Underground van de Nederlandse Filmacademie en in de examenfilm Meidagen / Days of May van The London Film School.

Steef bracht in 2020 onder de naam Rijk Troost zijn eerste album uit. Samen met Enzo Coenen als tekstschrijver en componist maakten zij samen het album Proost! van Rijk Troost. Afgelopen jaar stond Steef als Rijk Troost op het Café Theater Festival met de voorstelling Proost! met Rijk Troost.

Naast het werk als acteur is Steef als docent verbonden aan Theaterschool De Toneelmeester te Amsterdam en werkt hij als artistiek leider voor de Vooropleiding Theater Zone 1380 te Weesp.