Biografie

Steef Verheijen is acteur, in 2017 studeerde hij af aan de Arnhemse Toneelschool, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten.

Steef speelde bij o.a. bij Toneelgroep Oostpool, NTJong en Keesen & Co en werkte samen met Joeri Vos, Nina Spijkers, Vincent Rietveld, Jeroen de Man, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Hij studeerde af met de voorstelling NOACH en werkte samen met Enzo Coenen aan hun eigen voorstelling getiteld Het Kleine Leed, deze voorstelling was te zien op het Café Theater Festival in Utrecht.

Steef speelde in de afstudeervoorstelling Enkele berichten aan het heelal op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij was te zien in de examenfilm The Underground van de Nederlandse Filmacademie en in de examenfilm Meidagen / Days of May van The London Film School. Steef speelde gastrollen in de televisieseries Bestsellerboy, Five Live en Maud & Babs.

Steef bracht in 2020 onder de naam Rijk Troost zijn eerste album uit. Samen met Enzo Coenen als tekstschrijver en componist maakten zij samen het album Proost! van Rijk Troost, ook te beluisteren op Spotify. Afgelopen jaren treedde Steef meerdere malen op in theaters en op feestjes als zijn alter-ego Rijk Troost.

Naast het werk als acteur is Steef als docent verbonden aan Theaterschool De Toneelmeester te Amsterdam.